Verplichte gezondheidspas

Publié le : 21/07/2021
dans la catégorie  NL Covid-19 

Gezondheidspas en vakantie op onze campings: vragen/antwoorden

Na de aankondigingen van de Franse overheid is de GEZONDHEIDSPAS sinds woensdag 21-07-2021 verplicht op onze camping.

Zodat alle campinggasten volop gebruik kunnen maken van de faciliteiten en diensten op de camping (zwembaden, restaurant, activiteiten, theaterzaal...), moet de gezondheidspas voor elke medereiziger van 18 jaar en ouder bij aankomst worden getoond. Zo kunt u, ongeacht de lengte van uw verblijf, gebruikmaken van de diensten zonder dat u de pas steeds opnieuw hoeft te laten zien.

Net als u passen wij ons wederom aan op een lastige situatie, om u een zo gezond mogelijke en fijne vakantie te kunnen bieden op onze camping.

Wat is de gezondheidspas?

De gezondheidspas is een pas in digitaal formaat (via de coronacheck-app) of papierformaat met een van de volgende drie gezondheidsverklaringen:

  • Bewijs van een negatieve PCR- of antigeentest van minder dan 48 uur
  • Bewijs van een positieve PCR- of antigeentest van meer dan 2 weken en minder dan 6 maanden (bewijs van herstel na corona)
  • Geldig vaccinatiebewijs* (de tweede prik moet meer dan 7 dagen geleden zijn gezet)

*het vaccinatiebewijs is geldig wanneer er 2 prikken zijn gezet of 1 prik wanneer de betreffende persoon minder dan 6 maanden geleden corona heeft gehad. In dit geval wordt er gevraagd naar het bewijs van een positieve test (of ander bewijs van besmetting).

Voor wie is het tonen van een gezondheidspas verplicht?

Het tonen van een van deze bewijzen is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder die op een van onze campings verblijft.

Is de gezondheidspas verplicht voor kinderen onder de 18 jaar?

Nee, t/m 31 augustus wordt de gezondheidspas uitsluitend gevraagd voor personen van 18 jaar en ouder (onder voorbehoud van een wetswijziging voor de gezondheidspas).

Wanneer moet ik mijn gezondheidspas laten zien?

De gezondheidspas wordt bij aankomst door ons personeel gecontroleerd, vóór het overhandigen van de sleutels. Wij vragen u de nodige papieren bij de hand te hebben, om deze bij aankomst te kunnen controleren.

Hoe wordt mijn gezondheidspas gecontroleerd?

Om de regels van de AVG na te leven wordt de gezondheidspas visueel gecontroleerd door ons personeel. Er wordt geen kopie gevraagd.

In welk formaat kan ik mijn gezondheidspas laten zien?

U kunt uw bewijs op papierformaat laten zien, als .PDF document of vanuit de coronacheck-app.

Hoe kan ik mijn pas laten zien als ik buiten de openingstijden van de receptie aankom?

Bij late aankomst krijgt u van onze nachtwaker de nodige informatie over uw accommodatie. De check-in kan de volgende ochtend bij de receptie worden gedaan. Dan worden ook de passen gecontroleerd.

<

Ik ben eigenaar van een stacaravan. Wanneer moet ik mijn gezondheidspas laten zien? Is de pas heel het seizoen door geldig?

U kunt uw gezondheidspas per e-mail naar ons toe sturen. De pas wordt dan verbonden aan uw verblijf en is daarmee heel het seizoen geldig.

Ik heb nog maar één prik gehad, kan ik daarmee de camping op?

Uw pas is niet geldig als u maar één prik hebt gehad, behalve wanneer u minder dan 6 maanden geleden corona heeft gehad. Om toegang te kunnen hebben tot de faciliteiten van de camping moet u een negatieve PCR- of antigeentest van minder dan 48 uur kunnen tonen.

Moet ik mijn gezondheidspas meerdere keren laten zien?

Nee, uw gezondheidspas wordt bij aankomst één keer gecontroleerd, voor de totale lengte van uw verblijf. Zodra uw gezondheidspas goedgekeurd is, krijgt u een campingarmbandje om vrij toegang te hebben tot onze faciliteiten.

Kan ik tijdens mijn verblijf van de camping af?

Ja, u kunt gewoon de camping op en af.

Moet ik mijn gezondheidspas laten zien wanneer ik terugkom van een uitstapje?

Nee, dat is niet nodig. De pas die u bij aankomst laat zien is geldig voor de gehele lengte van uw verblijf, ongeacht het aantal keren dat u de camping op en af gaat.

Is het dragen van een mondkapje verplicht op de camping?

Uit voorzorg is het dragen van een mondkapje verplicht op alle overdekte locaties en voor ons personeel. Wij raden u echter aan om bij evenementen op de camping een mondkapje te dragen, ook buiten.

Kan ik meedoen met alle activiteiten en gebruikmaken van de faciliteiten ter plaatse, zonder dat ik mijn gezondheidspas steeds hoef te laten zien?

Ja, u hoeft de gezondheidspas slechts één keer te laten zien bij aankomst. Deze is dan geldig voor uw gehele verblijf. Zo heeft u vrij toegang tot het theater, het waterpark, de restaurants en de activiteiten.

Wordt de toegang tot de faciliteiten beperkt?

Op dit moment is de enige beperking voor toegang tot de camping wanneer u bij aankomst geen gezondheidspas kunt tonen. Zodra u de pas heeft laten zien, is er geen enkele beperking op de camping. (Onder voorbehoud van een wetswijziging).

Heeft de gezondheidspas een impact op de activiteiten die op de camping worden georganiseerd?

De gezondheidspas heeft geen invloed op de activiteiten ter plaatse. U kunt het activiteitenoverzicht bekijken via de Resasol App, beschikbaar via Google Play of de Apple Store.

Ik wil mijn reservering annuleren. Krijg ik terugbetaald?

Wanneer de camping het gereserveerde verblijf gewoon kan aanbieden, zijn de algemene verkoopvoorwaarden van toepassing wanneer u annuleert: bekijk ze hier.

Kan ik me laten testen in de buurt?

Net als in de rest van Frankrijk kunt u bij een van de apotheken en medische laboratoria rond onze campings op afspraak een test laten afnemen. Heel de zomer door worden er door de omliggende plaatsjes test- en vaccinatiecampagnes georganiseerd. (Soustons, Vieux-Boucau, Messanges, Hossegor, enz...)

Wie is er bevoegd om de gezondheidspas te controleren? Tot welke gegevens heeft de camping toegang? Worden deze gegevens bewaard?

Volgens de informatie van de overheid zijn managers van openbare gelegenheden en afgevaardigden (in dit geval: al het personeel van Resasol) bevoegd om gezondheidspassen te controleren. Ook politie en medisch personeel is bevoegd.

Het tonen van een ID-bewijs kan worden gevraagd om te controleren of de identiteit van een persoon overeenkomt met de gezondheidspas.

Na controle worden geen gegevens bewaard.

Wat als mijn gezondheidspas ter plaatse niet geldig blijkt?

Conform de huidige Franse wet moet een gezondheidspas geldig zijn om toegang te krijgen tot de camping. Als uw vaccinatiebewijs niet compleet is, wordt er een PCR- of antigeentest van minder dan 48 uur gevraagd.

Wij hopen al uw vragen te hebben beantwoord.

Wij werken deze vragen en antwoorden bij, naar gelang de ontwikkeling van de situatie.

Heel het team van Resasol wenst u een fantastische vakantie op onze campings.

Cet article vous a plu ? Partagez-le !
Je réserve maintenant
Covid-19

Pass Sanitaire obligatoire

Suite aux récentes annonces gouvernementales, le PASS SANITAIRE sera de rigueur dans notre établissement à partir du mercredi 21/07/2021.

Covid-19

Conditions d'ouverture du camping

Le camping ouvre ses portes le 03/05/2021 dans le respect des normes administratives et de sécurité Covid-19 nationales.

Voir toutes les actualités